Szentlélek templom, Győr


Menü


Közlemények
Szentségekhez járulás templomunkban 2017-ben
2017.03.09.

Facebook
2016.08.24.

Ultreya
2016.08.27.

 

Győri Ultreya: 2017. augusztus 26. 10.00

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

 

Bővebben>>

 

 


Egyházközségi hozzájárulás
2014.03.07.

Kérjük a kedves híveket, hogy az egyházközségi hozzájárulás befizetésével segítsék templomunk fenntartását!

Részletek>>


25 éves jubileum riport
2012.10.10.

A Revita televízió CREDO című vallási műsorában egy riport készült Ferenc atyával, amelyet az alábbiakban tekinthetünk meg.

 

Riport>>Aktualitások

Bérmálás

2017.06.03.

 "Jöjj Szentlélek Úristen..." hangzott fel újra Pünkösd vígiliáján az ismert népének. A Szentlélek templomban 88 aporos és 34 plébániai fiatal részesült a keresztény nagykorúság szentségében, amelyet a kismartoni püspök, Ägidius Zsifkovics szolgáltatott ki. A fegyelmezett fiatalokat megható volt látni, hogy milyen komolyan imádkozva vettek részt a szentmisén! Köszönet és hála illeti a felkészítőket! A püspök atyát a német nyelvű diákköszöntő után Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte. Ferenc atya horvát nyelven szólt és idézte fel a múlt eseményeit. A szentmise végén püspök úr hálával és köszönettel fordult Ferenc atya felé és kiemelte a köztünk és a kismartoni egyházmegye közötti baráti kapcsolat fontosságát.

 

Képek>>

 

Könyörgések>>

1. Szentlélek Úristen!
Jöjj, és segíts minket ajándékaiddal, hogy a nagykorúság szentségének felvételével hitünket bátran felvállaló, az Egyházért tenni akaró, érett gondolkodású fiatalokká válhassunk! Hallgass meg Urunk!


2. Szentlélek Úristen!
Jöjj és segítsd a családokat! Hálát adunk Neked szüleinkért és testvéreinkért. Kérünk, áldd meg az édesanyák és édesapák áldozatos felelősség vállalását, és jutalmazd meg őket gyermekeikben a Lélek gyümölcseivel! Hallgass meg Urunk!


3. Szentlélek Úristen! Templomunk égi pártfogója!
Hálát adunk Neked azért, hogy 30 évvel ezelőtt, az utolsó vacsora terméből származó alapkő letételével kegyelmi forrást fakasztottál ezen a helyen. Kérünk, áldd meg templom- és iskolaépítő lelkipásztorunkat, és mindazokat, akik az ő küldetését imáikkal, adományaikkal és munkájukkal segítették és segítik! Hallgass meg Urunk!


4. Szentlélek Úristen, Erősség Lelke! Jöjj és segítsd a betegeket és a szenvedőket! Pártfogásodba ajánljuk beteg diáktársainkat és a Szent Anna Otthon lakóit, akik oly sokat imádkoznak iskolánkért! Hallgass meg Urunk!


5. Szentlélek Úristen!
Jöjj, és hozz békét a Földre! Segíts, hogy vége legyen a háborúknak és viszályoknak! Különösen is könyörgünk az árván maradt, éhező, nélkülöző, ártatlanul szenvedő gyermekekért és a hitükért szenvedőkért! Hallgass meg Urunk!


6. Szentlélek Úristen!
Hálát adunk vértanú püspökünkért, Boldog Apor Vilmosért. Az ő példamutató élete és halála legyen iskolánk minden nevelője és tanulója számára világító fáklya, amely soha ki nem alvó fénnyel vezet bennünket az igazi értékrend útján ebben a zűrzavaros világban! Hallgass meg Urunk!,


7. Mária, Szentlélek mátkája!
Anyai pártfogásodba ajánljuk szentatyánkat, Ferenc pápát, András és Agedius püspökeinket és papjainkat. Közbenjáró imáid segítsék őket, hogy alázattal szolgáló, Jézus szeretetét sugárzó lelkes apostolai legyenek a Jó Pásztornak, Krisztusnak. Hallgass meg Urunk!

Misék rendje

Hétköznap:  18.00 (csütörtökönként szentségimádással)

Szombat: 18.00

 

Nyári időszámítás

 

Vasárnap: 7:00; 8:30; 10:30, 17:00; 19:00 

 

Téli időszámítás

 

Vasárnap: 7:00; 8:30; 10:30, 16:00; 18:00

 

 vetítő